Ihanan vaaleanpunainen ateria. Ja oli ihan perushyvää settiä, mutta ei mitenkään mieleenpainuvan maukasta tai muutenkaan erityistä.
Ainekset:
4 lohikyljystä
½ dl sitruunamehua
1 tl sinappia
½ tl suolaa
Kastike:
1 punainen paprika
150 g maustamatonta jogurttia
150 g ranskankermaa
1 tl kuivattua rakuunaa
½ tl chilipippuria
ripaus suolaa
Koristeeksi:
tuoretta tilliä
Sekoita yhteen sitruunamehu, sinappi ja suola. Voitele lohipalat seoksella ja peitä ne kelmulla. Nosta jääkaappiin maustumaan 10 minuutiksi.
Puolita paprika ja poista siemenet. Paahda puolikkaita 250-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes se on hiukan mustunut. Soseuta paprika. Lisää jogurtti, ranskankerma, rakuuna, chili ja suola. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
Siirrä lohileikkeet uunivuokaan ja grillaa molemmin puolin 3 minuuttia.
Jaa kastike lautasille ja nosta lohileikkeet päälle. Koristele tillillä ja tarjoile heti, esim. keitettyjen perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti