perjantai 28. syyskuuta 2018

Pinaatti-kananmunakupit

Niin kovasti kuin filotaikinaleivonnaisista ja pekonista tykkäänkin, niin kyllä tämän aterian ehdoton tähti olivat nuo parsakaalit. Niistä tuli aivan ihania bbq-öljyssä ilmafriteerattuina. Todellakin aion tehdä niitä toistekin! Eikä tosiaan mitään vikaa ollut noissa pinaatti-kananmunakupeissakaan, ne vaan jäivät tällä kertaa vähän parsakaalin varjoon.



Ainekset:
2 arkkia filotaikinaa
2 rkl voita
Pinaattitäyte:
2 tl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
250 g tuoretta pinaattia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 rkl pinjansiemeniä
Lisäksi:
1 rkl bbq-öljyä
75 g pekonia
250 g varsiparsakaalia
sormisuolaa

Sulata filotaikina. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista joukkoon valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää pinaatit ja anna hautua, kunnes pinaatti on mennyt kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Avaa filoarkit työpöydälle. Leikkaa arkit puoliksi, niin että puolikkaita arkkeja on 4. Sulata voi. Voitele arkki kerrallaan voisulalla ja aseta arkit päällekkäin suorakaiteeksi. Leikkaa levy puoliksi 2 neliöksi. Taivuttele arkit uunin kestäviin kuppeihin tai vuokiin.

Jaa pinaatti vuokiin. Nosta piiraat uuniin leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Ota piiraat uunista ja tee lusikalla pieni pesä pinaatin keskelle. Riko kanamunat pesiin. Levitä pekoni pellille vuokien lomaan. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele pinjansiemenet piiraille, kun paistoaikaa on jäljellä 2 minuuttia.

Kääntele varsiparsakaalit bbq-öljyssä ja friteeraa viitisen minuuttia 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa. Nosta parsakaalit lautasille ja mausta sormisuolalla. Tarjoa pinaattipiiraat kuumina parsakaalin ja pekonien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti