Ensimaistamisella totesin, että tämä kaipaisi kipeästi jotain makeaa joukkoonsa. Toisella lautasella olin jo niin paljon tottunut, että en enää kaivannutkaan mitään makeaa sekaan vaan hapan, sitruunainen pata toimikin todella hyvin.
Ainekset:
500 g luutonta lampaanlihaa
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
½ g sahramia
½ tl inkivääriä
1 tl suolaa
¼ tl pippuria
1 nippu tuoretta korianteria
3 dl vettä
15 mustaa oliivia
tuoretta korianteria
Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se 8 lohkoksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi.
Leikkaa liha 3 cm paloiksi. Kuumenna öljy padassa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit ja valkosipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää sitruunalohkot ja korianteri (säästä hiukkasen koristeluun). Mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä pata kannella ja keitä n. 50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
Lisää oliivit ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hiukan korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti