sunnuntai 2. syyskuuta 2018

H.C. Andersenin piparkakut

Näissä ei paljon muuta pipariin viittaavaa ole kun alun ainesten kiehautus ja maustaminen neilikalla. Muuten ovat kovasti erilaisia kuin meikäläiset perinteiset piparit. Mutta ovatpa mahtavia!



Ainekset:
1 dl vaaleaa siirappia
250 g voita
1 ¼ dl tomusokeria
6 dl vehnäjauhoja
½ rkl ruokasoodaa
2 rkl olutta
½ tl jauhettua neilikkaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
100 g hillottua appelsiininkuorta
Voitelu ja koristelu:
1 kananmuna
1 dl mantelirouhetta

Kiehauta siirappi, voi ja tomusokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Liota sooda pieneen määrään olutta. Alusta taikina lämpimänä nopeasti. Lisää joukkoon sooda, neilikka, sitruunankuoriraaste ja hillottu appelsiininkuori. Jätä taikina huoneenlämpöön seuraavaan päivään saakka.

Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se ohueksi. Leikkaa ruuduiksi taikinapyörällä. Voitele ruudut kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelirouhe. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti