lauantai 1. syyskuuta 2018

Geishakakku

Tätä ei taas olla vielä keretty maistaa, mutta ainakin kakusta tuli kerrankin mukiinmenevän näköinen. Ja aineksista päättelen, että ei se ainakaan huonoa voi olla.



Pohja:
5 kananmunan valkuaista
1 ½ dl sokeria
250 g hasselpähkinärouhetta
100 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Kuorrutus:
200 g Geisha-suklaata
50 g voita
1 dl kuohukermaa

Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana.

Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Yhdistä jauhot mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Kääntele kuivat aineet varovasti valkuaisvaahtoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Paloittele kuorrutuksen suklaa. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä ja sulata suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.

Kaada suklaakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa. Tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti