tiistai 18. syyskuuta 2018

Wallenbergin lihapullat

Kyllä minä tykkään tuosta ilmafriteerauslaitteestani koko ajan sitä enemmän, mitä enemmän sitä käytän. Olen nyt monena iltana paistanut sillä itselleni iltapalaksi porkkana- ja naurissuikaleita bbq-öljyssä ja niistä tulee vallan mainio sipsien korvike. Nyt sitten ajattelin pannulla paistamisen sijaan laittaa nämä wallenbergin lihapullatkin paistumaan koneen syövereihin. Niistä tuli ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Ja mikä parasta, rasvassa paistamisen katkua ei muodostunut ollenkaan. Ja niin, lihapullat olivat tosi maukkaita.



Ainekset:
800 g naudanjauhelihaa
1 rkl suolaa
valkopippuria
2 ½ dl ruokakermaa
1 kananmuna
75 g korppujauhoja

Jäähdytä jauheliha, kerma ja kananmuna jääkaapissa mahdollisimman kylmiksi. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri yleiskoneessa pienellä teholla. Lisää kerma tilkka kerrallaan niin, että seos pysyy tasalaatuisena. Sekoita lopuksi joukkoon muna.

Muotoile massasta neljätoista pyörykkää. Kaada korppujauhot lautaselle, leivitä pullat kauttaaltaan ja nosta ne muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Paista pyöryköitä 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 15 minuuttia niin, että ne ruskistuvat pinnalta rapeiksi, mutta jäävät sisältä aavistuksen punertaviksi. Voit myös paistaa pyörykät voissa pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti