sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Porkkana-appelsiinisalaatti ja ras el hanout -porkkanat

Tämä oli ehkä enemmän huti kuin herkku. Ei huonoa, mutta ei mitenkään erityisen maistuvaakaan. Tykkään enemmän täysin kypsistä ja vähän makeista porkkanoista. Tämä oli kokonaisuutena vähän turhan mautonta. Ras el hanout oli hyvä mauste porkkanoille, mutta ehkä ensin keittäisin porkkanat lähes kypsiksi ja lisäisin paistovaiheessa hiukkasen sokeria, hunajaa tai jotain muuta makeutusta.



Porkkana-appelsiinisalaatti:
3 porkkanaa
2 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
1 rkl tomusokeria
½ tl juustokuminaa
½ tl kardemummaa
1 rkl oliiviöljyä
Ras el hanout –porkkanat:
500 g porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl ras el hanout –mausteseosta
2 rkl voita

Kuori ja leikkaa kolme porkkanaa tulitikun kokoisiksi paloiksi ja pilko neljään osaan. Mausta sitrusmehuilla, tomusokerilla, juustokuminalla, kardemummalla ja oliiviöljyllä. Nosta sivuun odottamaan.

Pese ja kuori porkkanat. Laita oliiviöljy kuumalle pannulle ja paista porkkanoita puolisen minuuttia. Lisää ras el hanout ja jatka paistamista niin, että mausteseoksesta tulee hyvä tuoksu. Lisää pannulle voinokare ja paista porkkanoita siihen asti, että voi on sulanut ja rauhoittunut.

Tarjoa ras el hanout –porkkanoita porkkana-appelsiinisalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti