sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kikherneitä ja keitettyjä kananmunia

Vähän niin kuin intialaiseen tyyliin tuunattu versio pyttipannusta. Menee kategoriaan ”helppoa ja nopeaa”. Olisi kelvannut loistavasti ateriaksi ihan sellaisenaan, mutta mulla sattui olemaan vielä perjantaisia kalapaloja, jotka myöskin sopivat tämän kanssa hyvin.



Ainekset:
460 g kikherneitä (tölkistä)
4 kananmunaa
1 sipuli
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl chilippippuria
1 tl kurkumaa
1 dl vettä
2 tl kuivattua korianteria
1 ½ tl garam masalaa

Huuhtele ja valuta kikherneet. Keitä kananmunat koviksi ja puolita ne leveyssuunnassa. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli, tomaatit ja inkivääri. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on ruskistunut mutta ei palanut. Lisää veteen suola, chili ja kurkuma ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos pannulle, sekoita ja keitä 5-6 minuuttia.

Lisää kikherneet. Sekoita ja hauduta muutama minuutti, kunnes herneet ovat lämmenneet ja sekoittuneet kastikkeeseen. Lisää korianteri ja munanpuolikkaat. Ripottele pinnalle garam masalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti