perjantai 7. syyskuuta 2018

Banaani-kardemummaleipä

Leipiähän näistä tuli, vaikka vielä vuokia uunista ottaessani olin vähän epävarma sen suhteen, olinko leiponut leipää vai pullaa. Muutaman palan maisteltuani (sekä päällysteillä että ilman) tulin siihen tulokseen, että kyllä tämä ihan selvästi leipää on. Ja vieläpä erityisen hyvää sellaista. Mutta toimisi hyvin myös kahvipöydässä vaikkapa hillon ja kermavaahdon kera. Mielestäni tämä sopi kuitenkin aivan erityisen hyvin suolaisen pepperonin alle.



Ainekset:
3 dl grahamjauhoja
½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kaurahiutaleita
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 banaania
½ dl tummaa siirappia
1 rkl hunajaa
250 g maustamatonta jogurttia
Koristelu:
1 banaani

Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Soseuta banaanit. Lisää kuiviin aineksiin banaanisose, siirappi, hunaja ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen n. 1 l vetoiseen leipävuokaan ja tasoita pinta.

Leikkaa koristeeksi tuleva banaani pitkittäin melko ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leipien päälle. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Jos leivät alkavat tummua liikaa, peitä ne foliolla.

Anna leipien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

2 kommenttia: