Tämä aamu aloitettiin pizzalla ja jäätelöllä. Viimeinen loma-aamu vähään aikaan, niin pitihän sitä jotenkin vähän juhlistaa. Pizza oli aivan erinomaisen hyvää.
Pohja:
3 ¾ dl vettä
16 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Kastike:
200 g maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
100 g juustoraastetta
Täyte:
150 g pekonia
200 g lehtikaalia
6 kananmunaa
ripaus suolaa
Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta sitten joukkoon jauhot vähitellen. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, n. 30 minuuttia.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita jogurttiin valkosipuli ja juustoraaste. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja viipaloi lehdet. Pilko pekoni.
Jaa taikina kuuteen osaan. Muotoile kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille kuusi pientä pizzapohjaa. Levitä pohjille jogurtti-juustoseos.
Sekoita lehtikaalisuikaleisiin suolaa ja kuumenna suikaleita mikrossa, kunnes ne pehmenevät.
Jaa juuston päälle ensin lehtikaali ja sen päälle pekoni. Jätä keskelle tyhjää tilaa kananmunaa varten. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa 8 minuuttia. Nosta pellit uunista ja levitä pizzojen keskelle lusikalla kolot. Riko koloihin kananmunat. Jatka paistamista vielä 6-7 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Mausta kananmunat suolalla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti