tiistai 11. kesäkuuta 2019

Raparperi-riisipuuro

Pikaisesti maistettuani epäilen hyvin vahvasti, että tämä puuro(n ja kiisselin sekoitus) jää vakkari-iltapalapuurolistalleni, jolle tähän mennessä on kelpuutettu vain perinteiset marjapuuro ja kiisseli. Hedelmää tai marjaa vaihtamalla puuroihin tulee aina kivaa vaihtelua.



Ainekset:
1 l vettä
1 dl puuroriisiä
300 g raparperia
1 dl sokeria
½ dl siirappia
½ tl kanelia
ripaus suolaa
Suurus:
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja

Kiehauta vesi. Lisää riisi ja keitä kannen alla noin 25 minuuttia.  Lisää raparperit, sokeri, siirappi, kaneli ja suola. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus ohuena nauhana puuron joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes puuro kerran pulpahtaa. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti