lauantai 16. huhtikuuta 2022

Bulgurisalaatti (Kisir)

Tämä oli tosi hyvää. Jotenkin se onnistui olemaan samaan aikaan pehmeää, makeaa ja kirpeää.




Ainekset:
3 dl bulguria
6 dl vettä
suolaa
1 rkl sambal oelekia
½ dl sitruunamehua
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl granaattiomenasiirappia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
mustapippuria
5 tomaattia
100 g kevätsipulia
1 ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
60 g granaattiomenan siemeniä

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kevätsipulit. Silppua minttu ja lehtipersilja.
 
Keitä bulgur kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 10 minuuttia). Lisää joukkoon chilitahna, sitruunamehu, tomaattipyree, granaattiomenasiirappi, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Lisää tomaatti, kevätsipuli, yrtit ja granaattiomenan siemenet ja sekoita uudelleen. Anna tekeytyä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti