sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Juures-siskonmakkarasoppa

Tästä piti alun pitäen tulla ihan perus kasvissosekeittoa. Mutta koska herra 10-v lähtökohtaisesti inhoaa sosekeittoja, niin päätin naamioida sosekeiton tekemällä siitä ehkä hiukan normaalia paksumpaa ja laittaa sekaan siskonmakkaroita. Tarkoitukseni oli laittaa kermaksi ruokakermaa, mutta sitten bongasin kaupasta tuon kantarellikastikepurkin ja otinkin sen matkaani. En tiedä, oliko sillä lopputuloksen kannalta mitään eroa. Suoraan purkista maistettuna kantarellikastike ei ollut kovin kummoista, ehkä jopa hiukan tympeää. Se ei sinänsä yllättänyt, olen aika lailla vältellyt kaikkia valmiskastikkeita juuri niiden yleisesti ottaen omituisen maun vuoksi. Siskonmakkarat sosekeitossa sen sijaan olivat loistava ajatus. Ne sopivat joukkoon loistavasti, ja tekivät sopasta entistäkin parempaa.




Ainekset:
150 g juuriselleriä
200 g lanttua
200 g porkkanoita
1 purjo
25 g voita
5 dl kasvislientä
¼ tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua persiljaa
3 dl kermaista kantarellikastiketta (Valio)
suolaa
valkopippuria
500 g siskonmakkaroita

Kuori ja suikaloi juurekset. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Sulata voi kattilassa. Kuullota kasviksia, kunnes ne pehmenevät hiukan, mutta eivät ole vielä ruskistuneet. Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes juurekset ovat kypsyneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kantarellikastike. Kiehauta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Purista pinnalle siskonmakkarat ja anna hautua, kunnes makkarat ovat kypsyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti