torstai 21. huhtikuuta 2022

Perunat mojo-kastikkeessa

Tämä oli taas niitä ruokia, jotka jostain kumman syystä kuulostavat paperilla paremmalta kuin miltä ne käytännössä maistuvat. Kastikkeesta puuttui jotain. Se oli jotenkin kummasti mautonta kaikesta sisältämästään valkosipulista huolimatta. Loraus hunajaa voisi tehdä ihmeitä.




Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
Mojo-kastike:
2 punaista paprikaa
1 punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
¼ dl sitruunamehua
2 rkl sitruunapestoa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
8 valkosipulinkynttä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria

Puolita kastikkeen paprikat. Poista siemenet ja valkoinen osa. Nosta puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes paprikoiden pinta alkaa mustua ja kupruilla. Ota pelti uunista ja anna paprikoiden jäähtyä.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto. Suikaloi paprika ja silppua chili. Silppua lehtipersilja ja korianteri. Litistä valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja kuori kynnet. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella yhteen tasaiseksi tahnaksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli.

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja sekoita kastike perunoiden joukkoon. Tarjoile huoneenlämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti