lauantai 2. huhtikuuta 2022

Kanelipullan makuiset pannarit

Olipa kyllä kertakaikkisen turhaa edes yrittää valuttaa pannarin pinnalle minkäänlaista kierrettä. Helpommalla olis selvinnyt, kun olisi lusikoinut voi-sokeriseoksen pannareiden päälle. Mutta maku oli jälleen kerran herkullinen, ihan kuin olisi tuoreita korvapuusteja syönyt.




Ainekset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ¾ dl piimää
¾ dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl voita sulatettuna
Kanelikierre:
4 rkl voita
1 tl kanelia
½ dl fariinisokeria
Tuorejuustokuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl voita huoneenlämpöisenä
1 rkl tomusokeria

Mittaa kanelikierteen voi esim. vanhaan majoneesipulloon. Sulata voi vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaneli ja fariinisokeri. Anna seoksen seistä hetken aikaa huoneenlämmössä, jotta se ei ole liian juoksevaa.

Sekoita yhteen taikinan piimä, maito, kananmuna ja voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen. Kaada taikinasta pannulle pyöreitä pannareita. Valuta pannarin pintaan kanelikierre pannarin keskeltä aloittaen. Käännä pannari kun pintaan alkaa ilmestyä kuplia. Paista myös toinen puoli kypsäksi.

Sekoita kuorrutuksen tuorejuusto tomusokerin kanssa notkeaksi haarukalla. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pannarien päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti