tiistai 26. huhtikuuta 2022

Lehtikaalipiirakka

Lehtikaali oli tosi hyvää, kun se oli kerrankin kunnolla pehminnyt. Olisin kyllä voinut leikata lehdet vieläkin pienemmiksi palasiksi. Pohja maistui kivasti spelttiselle. Oikein onnistunut piirakka.




Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
150 g lehtikaalia
2 sipulia
½ rkl oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
50 g Oltermanni Savua
suolaa
mustapippuria
40 g saksanpähkinöitä

Sekoita yhteen pohjan voi ja kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Poista täytteen lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Ryöppää suikaleet kiehuvassa vedessä pehmeiksi. Valuta hyvin.

Kuori ja silppua sipulit. Paista sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää lehtikaali ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua juusto. Lämmitä kerma ja maito yhdessä höyryäväksi. Lisää kananmunat ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä pohjalle lehtikaali-sipuliseos. Kaada päälle munamaitoseos. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Jatka paistamista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti