torstai 28. huhtikuuta 2022

Kasvislasagne raejuuston kera

Lasagne on yksi niistä ruoista joista ei millään saa hyvää kuvaa. Tai ainakaan mun taidoilla ja kameralla. Mutta ulkonäöstä viis, tämä oli aivan ihanaa. Jonkun verran sai nähdä vaivaa kaikkine pilkkomisineen, keittämisineen ja paistamisineen (ja tiskiäkin syntyi kiitettävästi), mutta kyllä tämä oli jokaisen minuutin arvoista.




Ainekset:
200 g lasagnelevyjä
600 g raejuustoa
1 porkkana
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
200 g suppilovahveroita
1 rkl voita
Béchamel-kastike:
4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l Kiehu-maitoa
suolaa
valkopippuria
Tomaattikastike:
800 g kokonaisia säilyketomaatteja mehuineen
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
½ tl sokeria
mustapippuria
1 tl punaviinietikkaa
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Kiehauta béchamel-kastikkeen maito. Sulata toisessa kattilassa voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää joukkoon maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kuori tomaattikastikkeen porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Silppua sellerinvarsi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit mehuineen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, oreganolla, viinietikalla ja sokerilla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Viipaloi sienet. Kuori ja suikaloi porkkanat (esim. julienne-leikkurilla). Suikaloi kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto.

Kuullota sieniä voissa muutama minuutti. Lisää porkkana, kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Jaa ainekset kerroksittain kevyesti voideltuun lasagnevuokaan: tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, sieni-kasvisseosta, raejuustoa ja béchamel-kastiketta. Laita pohjalle kerros tomaattikastiketta ja jätä päällimmäiseksi kerros béchamel-kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti