sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Sitruunamuikut ja sitruunarisotto

Tämähän oli ihan jees. Minun makuuni kuitenkin vähän jopa turhan sitruunainen ja hapan.




Muikut:
500 g perattuja muikkuja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
100 g oliiveja
suihkutettavaa oliiviöljyä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
Lisäksi:
½ dl lehtipersiljaa
Sitruunarisotto:
8 dl kasvislientä
1 valkosipulinkynsi
3 ½ dl risottoriisiä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl voita

Kuori ja viipaloi muikkujen valkosipulinkynnet. Puolita sitruuna.

Lado muikut laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Levitä kalojen päälle valkosipuli, oliivit ja sitruunanpuolikkaat. Suihkuta kalat öljyllä. Lisää vuokaan valkoviini. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.

Kuori ja silppua risoton valkosipulinkynsi. Kuumenna kasvisliemi höyryäväksi.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota valkosipulia ja riisiä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kasvisliemi, kauhallinen kerrallaan.

Sekoita joukkoon parmesaaniraaste, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, suola, pippuri ja voi ennen tarjoilua.

Purista lämpimistä sitruunoista mehu muikkujen päälle. Viimeistele lehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti