Tämä olisi varmaan ollut tosi hyvää, jos liha olisi ollut tosi hyvää. Mutta tämä oli jänteistä ja rasvaista eikä ollenkaan sellaista kuin olisin toivonut. Täytyy varmaan tästä lähin pitäytyä siinä takuuvarmassa paahtopaistissa, jos ostaa karitsaa. Luumukastike oli kyllä mukavan kirpakka ja maukas.
Ainekset:
3 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua rosmariinia
3 persiljanoksaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
½ tl mustapippuria
¼ tl valkopippuria
¼ tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1200 g karitsanpaistia
2 dl punaviiniä
Kastike:
400 g luumuja
½ dl vettä
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Kuori ja silppua paistin valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Sekoita yhteen oliiviöljy, yrttisilppu, valkosipuli ja mausteet.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa paisti talouspaperilla. Nosta paisti uunivuokaan ja sivele yrttiöljy sen pintaan. Nosta paisti uuniin, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista 15 minuuttia. Lisää vuokaan viini ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä 45 minuuttia. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet. Poista luumuista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi.
Poista paistista verkko ja viipaloi liha. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle luumukastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti