Tällaista laitoin tänään tekeytymään. Yhtään en maistanut, joten jännityksellä odotan millaiseksi tämä maanantaihin mennessä pikkelöityy.
Ainekset:
750 g porkkanoita
35 g sormisuolaa
35 g sokeria
Pikkelöintiliemi:
2 dl vettä
2 dl riisiviinietikkaa
1 tähtianis
1 ½ rkl fenkolinsiemeniä
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl mustapippureita
Kuori ja viipaloi porkkanat. Ripottele viipaleiden päälle suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Anna maustua 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta viipaleet siivilässä.
Paahda pikkelöintiliemen fenkolinsiemenet ja korianterinsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa. Lisää porkkanaviipaleet ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä.
Siirrä porkkanat liemineen kannelliseen astiaan ja nosta astia jääkaappiin. Anna pikkelöityä kolme päivää ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti