sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Venäläinen seljanka

Tämä oli todellinen lihansyöjän unelma. Ja todella herkullinen sellainen. Vähän jäin miettimään, että vielä jos tuohon liemeen olisi laittanut pari jauhoista perunaa kiehumaan yhtä aikaa lihojen kanssa, ne olisivat kivasti sulaneet liemen sekaan.




Ainekset:
500 g naudanpaistisuikaleita
1 ¼ l lihalientä
2 sipulia
1 suuri maustekurkku
4 krakovanmakkaraa
1 rkl voita
½ tl sambal oelekia
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
Tarjoiluun:
tuoretta persiljaa

Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Viipaloi makkarat.

Kiehauta lihaliemi kattilassa. Lisää kattilaan liha. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 50 minuuttia.

Sulata voi pannulla. Paista sipulia ja makkaroita, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää kurkkukuutiot ja jatka paistamista hetken aikaa.

Lisää kattilaan loput keiton ainekset. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Silppua persilja. Ripottele persiljasilppua keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti