Pikkuviilaus reseptiin: perunoita kannattaa keittää liemessä kymmenisen minuuttia ennen muiden ainesten lisäämistä. Sen jälkeen tuo uunissaoloaika varmaan olisi sopiva. Nyt kävi niin, että kokeilin yhtä perunakuutiota joka olikin kypsä, mutta sopan seasta löytyi sitten myös niitä vähemmän kypsiä kuutioita. Soppaahan tämä siis oikeastaan oli, vaikka tulikin valmistettua uunissa. Ja oli todella hyvää.
Ainekset:
350 g kananpojan yrtti-valkosipuli minuuttipihvejä
600 g jauhoisia perunoita
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 dl valkoviiniä
2 tl kuivattua timjamia
suolaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 tl seesamiöljyä
Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Halkaise kirsikkatomaatit.
Mittaa kanaliemi, kerma ja valkoviini uuninkestävälle pannulle. Kuumenna seos höyryäväksi. Lisää perunat, sipulit ja broilerit. Mausta timjamilla, valkosipulilla ja suolalla.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet. Valuta päälle seesamiöljy ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti