sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Baileys-konjakkijäätelö

Tykkään tästä jäätelön valmistustavasta, jossa illalla laitetaan pohja valmiiksi jääkaappiin odottamaan ja aamulla sitten kaadetaan koneeseen. Laitoin tämän kyllä vielä pakastimeen enkä nautiskellut jäätelöä heti aamupalaksi. Makuaineita tässä oli juuri sillä lailla hauskan vähän, että ensi maistamalla osaa sanoa vain että jollekin tietylle tämä maistuu mutta en tiedä mille.




Ainekset:
2 ½ dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 rkl Bailey´siä
½ rkl konjakkia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi kuumuutta kestävässä astiassa. Kuumenna maito ja kerma yhdessä höyryäväksi pienessä kattilassa. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten joukkoon, koko ajan vatkaten.

Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää likööri ja konjakki. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Uuuu, tälläiselle jätskiherkuttelijalle ihana ohje. Onnistuisinkohan koneen sijasta vatkaimella saamaan lähellekään samanlaista lopputulosta🤔

    VastaaPoista
  2. Ilman jätskikonetta tekisin sillä lailla, että laittaisin jätskimassan pakastimeen ja sekoittelisin alkuun tunnin välein muutaman kerran. Onnistuu kyllä silläkin lailla mainiosti.

    VastaaPoista