maanantai 29. toukokuuta 2023

Kinkku-juurisellerigratiini

Tää oli aika lailla perusperunalaatikkoa. Harvemmin oon laittanut sekaan kinkkua, ja juuriselleriä en koskaan. Maistui loistavasti sekä minulle että herra 11-v:lle.




Ainekset:
800 g perunoita
800 g juuriselleriä
1 sipuli
1 rkl voita
300 g kinkkulastuja
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
100 g ranskankermaa
100 g maitoa
ripaus muskottipähkinää
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
Pinnalle:
50 g vanhaa goudaa raastettuna

Kuori perunat ja selleri. Leikkaa kummatkin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

Keitä perunoita ja juuriselleriä suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta. Kuullota sipulit pehmeiksi voissa. Sekoita yhteen kerma, ranskankerma, maito ja mausteet.

Levitä puolet perunoista ja juuriselleristä uunivuokaan. Tee päälle kerros kinkusta ja sipuleista. Levitä loput juurekset päälle. Kaada kerma-maitoseos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti