tiistai 2. toukokuuta 2023

Salmiakkijäätelö

Tää oli aika kamalaa tavaraa. Aivan liian koukuttavaa. Olisin voinut syödä koko kipollisen kerralla. Onneksi ei tullut tehtyä tupla-annosta.




Ainekset:
1 dl vettä
100 g salmiakkijauhetta (tai vaikka turkinpippureita)
2 ½ dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
mustaa elintarvikeväriä

Mittaa vesi pieneen kattilaan. Lisää salmiakkijauhe ja kuumenna sekoitellen, kunnes jauhe on kokonaan liuennut.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi kuumuutta kestävässä astiassa. Kuumenna maito ja kerma yhdessä höyryäväksi pienessä kattilassa. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten joukkoon, koko ajan vatkaten.

Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää salmiakkiseos. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää haluamasi määrä elintarvikeväriä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti