sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Meksikolainen tomaattikeitto

Keittoresepteissä on yleensä liemen määrä niin liioiteltu, että ihmettelen suuresti millaista litkua ihmiset haluavat keittolautaseltaan lusikoida. Tässäkin reseptistä vähensin suoraan kolmasosan (alkuperäisessä versiossa oli siis 1,2 litraa lientä), ja silti soppa oli ihan tarpeeksi juoksevaa. Hyvää tämä oli, just sopivasti mausteista. Ja pavut ja maissit olivat seassa kivoja sattumia.




Ainekset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
400 g tomaattimurskaa
8 dl kasvislientä
1 rkl fariinisokeria
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
mustapippuria
380/230 g mustapapuja
200 g maissia
Tarjoiluun:
crème fraîchea

Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja silppua malto.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste ja paista vielä muutama minuutti. Lisää chili, tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää mausteet ja anna hautua 30 minuuttia. Lisää lopuksi pavut ja maissi. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarjoile crème fraîchen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti