torstai 11. toukokuuta 2023

Pinaattiset sämpyläruudut

Meinasin unohtaa suolan ja siirapin. Onneksi huomasin taikinaa maistaessani, että se ei maistunut oikein miltään. Lisäsin kiireen vilkkaa suolan ja siirapin ja jatkoin vaivaamista vielä hetken aikaa. Leivästä tuli ihanan pehmeä ja herkullisen makuinen. Ja vielä kauniskin.




Ainekset:
5 dl heraa (tai vettä)
11 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl siirappia
150 g pakastepinaattia
2 dl grahamjauhoja
13 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Voiteluun:
vettä
Pinnalle:
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl unikonsiemeniä

Lämmitä pinaatti ja hera yhdessä hiukan kättä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää hera-pinaattiseokseen suola, siirappi ja pinaatti. Alusta taikinaan jauhoseos vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Tasoita pinta ja anna kohota noin puoli tuntia.

Leikkaa taikina neliöiksi pizzaleikkurilla. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle seesamin- ja unikonsiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti