lauantai 6. toukokuuta 2023

Kolmen kerroksen vaniljakakku

Tässä oli kakku meikäläisen makuun. Ihanan vaniljainen ja pehmeä. Ja tarpeeksi kermavaahtoa päällä. Tästä saisi helposti muokattua suklaisen version jos sitä kaipaa: pohjaan pikkuisen kaakaojauhetta, kiisseliin sekaan suklaata ja kermavaahto suklaakermasta. Ei varmaan olis huono sellainenkaan. Yritin käydä katselemassa kakun kaveriksi mansikoita, niitä espanjalaisia kun on ollut nyt viime aikoina saatavilla vitosella kilo. Mutta tänään tietenkään ei ollut, vaan samaan hintaan olisi saanut 250 g. En sitten ottanut, vaan laitoin kakun kanssa pöytään viinirypäleitä. Ne sopivat tähän myöskin oikein hyvin.




Pohja:
7 kananmunan valkuaista
7 rkl sokeria
7 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
7 ½ dl Kiehu-maitoa
7 kananmunan keltuaista
7 rkl sokeria
7 rkl vehnäjauhoja
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
5 dl kermaa
2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa pohjan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Kääntele varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoituun lasagnevuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Lämmitä kostutuksen maito ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Pistele pohja haarukalla heti uunista ottamisen jälkeen ja kaada kostutusliemi kuuman pohjan päälle.

Kuumenna täytteen maito kiehuvaksi. Sekoita toisessa astiassa yhteen keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Kaada keltuaisseos kiehuvaan maitoon ja keitä silloin tällöin sekoittaen paksuksi kreemiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sekaan voi.

Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla.

Levitä pohjalle ensin vaniljakreemi ja sen päälle kermavaahto. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti