sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Omena-perunasosetta pekonin ja sipulin kera

Omena perunamuusissa ei kuulostanut mielestäni yhtään oudolta, paitsi kun sitä laitettiin näin paljon. Lopputulos oli herkullinen, omena korvasi mukavasti normaalisti käyttämäni maidon. Pekoni-sipulihöystö sopi muusin kaveriksi erinomaisen hyvin.




Omena-perunasose:
650 g jauhoisia perunoita
3 hapahkoa omenaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl voita
ripaus muskottipähkinää
Lisäksi:
150 g pekonia
1 iso sipuli

Kuori ja kuutioi soseen perunat. Kuori ja viipaloi omenat. Keitä perunoita ja omenoita yhdessä, kunnes perunat ovat pehmenneet. Valuta hyvin. Soseuta joukkoon voi, sokeri ja suola. Mausta muskottipähkinällä.

Suikaloi pekoni. Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista pekonisuikaleet omassa rasvassaan. Siirrä pekoni lautaselle odottamaan. Lisää pannulle sipuli ja paista, kunnes sipuli on pehmennyt ja ruskistunut. Sekoita pekonit sipuleiden joukkoon.

Siirrä perunaseos tarjoiluastiaan. Lusikoi päälle pekoni-sipuliseos ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti