torstai 4. toukokuuta 2023

Luumuinen juustopiirakka

Luulin ensin että piirakasta tulee tosi pieni ja ohut. Sain todellakin yllättyä siitä, kuinka paljon sekä taikina että täyte kohosivat uunissa. Luumuja olis voinut laittaa enemmänkin. Mutta koska olin ottanut aamulla sulamaan vain 20 puolikasta (viime kesäistä pihapuun satoa), niin niillä mentiin.




Pohja:
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
10 luumua

Halkaise luumut ja poista kivet.

Vatkaa pohjan voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Levitä täyte vuokaan. Painele juustoseoksen päälle luumunpuolikkaat.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti