perjantai 26. toukokuuta 2023

Pasta primavera

Eihän tää nyt taas näytä juuri miltään, mutta maistuu oikein oivallisesti. Ihania kasviksia (minä tykkäsin kypsentää ne ihan pehmeiksi, mutta joku toinen ehkä saattaisi haluta vähän vähemmän kypsiä) ja maukasta kastiketta. Toi kastike oli aika jännä, sitä voisi hyvin kokeilla joskus johonkin muuallekin.




Ainekset:
300 g pastaa
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
500 g tomaattia
1 parsakaali
1 punainen paprika
1 rkl oliiviöljyä
ripaus cayennenpippuria
Kastike:
200 g raejuustoa
100 g ranskankermaa
2 rkl maitoa
1 rkl voita
1 dl parmesaaniraastetta

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuutioi tomaatit. Irrottele parsakaali nupuiksi ja kuutioi varsi. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto.

Kuullota porkkanaa, tomaattia, parsakaalia, paprikaa ja valkosipulia öljyssä, kunnes porkkana on pehmennyt. Mausta cayennenpippurilla.
-
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Soseuta kastikkeen raejuusto, ranskankerma ja maito sileäksi sauvasekoittimella. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon raejuustoseos ja parmesaaniraaste. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua viitisen minuuttia.

Sekoita yhteen pasta, kasvikset ja kastike. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti