perjantai 5. toukokuuta 2023

Jauhelihapihvit inkiväärikastikkeella

Olin jotenkin kokonaan unohtanut, että ehkä maukkaimmat jauhelihapihvit saa aikaiseksi sillä että ei laita lihaan muuta maustetta kuin suolaa ja pippuria. Lihan tietysti tarttee olla hyvää, jos sitä ei aio jatkaa muilla mausteilla. Näistä nyt joka tapauksessa tuli tosi hyviä, ja tykkäsin myös kastikkeesta (vaikkakin se kuului taas sarjaan ”ihan kuin oisin ennenkin syönyt tasan samaa kastiketta”).




Pihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Kastike:
1 dl kanalientä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl muscovadosokeria
2 tl seesamiöljyä

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile taikina pihveiksi ja kypsennä pihvejä 200-asteisessa air fryerissä n. 10 minuuttia.

Mittaa pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Siirrä pihvit pannulle ja valele kastikkeella ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti