lauantai 27. toukokuuta 2023

Pähkinä-hedelmäboston

Tämä pullaparka ei ollut erityisen hyvää. Mutta sen pelasti riittävän löysäksi jättämäni taikina, josta tuli pehmeää pullaa. Ja riittävä määrä kuorrutusta, johon itsessään hiukan puiseva pulla mukavasti upposi.




Taikina:
5 dl heraa (tai vettä)
17 g kuivahiivaa
¾ tl suolaa
1 dl sokeria
75 g voita sulatettuna
3 dl grahamjauhoja
8 dl spelttijauhoja
Väliin:
80 g aprikoosimarmeladia
Täyte:
3 rkl voita sulatettuna
½ dl hasselpähkinärouhetta
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl kuivattuja aprikooseja
½ dl rusinoita
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
3 rkl vettä

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään heraan. Lisää suola, sokeri ja voisula. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä vähintään 30 minuuttia.

Rouhi täytteen saksanpähkinät. Silppua kuivatut aprikoosit.

Kauli osa taikinasta leivinpaperoidun pizzavuoan kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuoan pohjalle. Levitä päälle aprikoosimarmeladi.

Kauli loput taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy voisulalla. Ripottele päälle pähkinä-hedelmäsekoitus. Pyöritä levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla 8–10 osaan. Asettele rullat vuokaan ja anna kohota 30 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Lisää kuorrutuksen tomusokeriin ensin elintarvikeväri, jos sitä haluat käyttää ja sitten niin paljon vettä että kuorrutus on koostumukseltaan sopivaa. Valuta kuorrutus raidoiksi leivonnaisen päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Siirrä boston tarjoilualustalle leivinpaperin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti