keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Grillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen kera

Lohi oli hyvää, niin kuin aina. Kastike tosi suolaista (etenkin suolaisen lohen seurana), mutta erinomaisen hyvää. Kastike sopisi muunkin kuin kalan kanssa. Tästä sitä jää melko paljon yli, ja itse aion käyttää loput kasvisten kastikkeena.




Lohi:
500 g nahatonta lohifileetä
2 rkl sokeria
2 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
1 ruukku tilliä
Sinappikastike:
5 rkl sinappia
4 rkl omenasiideriviinietikkaa
1 rkl barbecue-kastiketta
muutama tippa worcestershirenkastiketta
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku tilliä

Sekoita lohen mausteeksi tarkoitettu sokeri ja suola. Rouhi sekaan valkopippuri. Silppua tilli. Viipaloi lohi ja hiero mausteseos kalan pintaan. Levitä tilli kalan päälle. Anna maustua muovipussiin käärittynä jääkaapissa vähintään tunnin, mielellään yön yli.

Silppua kastikkeen tilli. Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, barbecuekastike, worcestershirenkastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy tipoittain. Kääntele lopuksi sekaan tilli.

Grillaa lohiviipaleet kypsiksi. Tai kypsennä niitä 200-asteisessa air fryerissä n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti