torstai 25. toukokuuta 2023

Gratinoitua porsaan sisäfileetä

Tästä tuli tosi herkullista. Possunfilee oli ihanan pehmeää ja kuorrutus erinomaisen maukasta.




Ainekset:
600 g porsaan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
Kuorrutus:
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 valkosipulinkynsi
3 aurinkokuivattua tomaattia
2 palaa pinaattisia sämpyläruutuja (tai muuta vaaleaa leipää)
1 dl parmesaaniraastetta

Ota filee huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy uuninkestävällä pannulla ja ruskista liha tasaisesti kauttaaltaan. Leikkaa filee n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Kuori kuorrutuksen valkosipulinkynsi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Pilko leipäviipaleet yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja tomaatit. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä kuorrutus lihaviipaleiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta🤗 Possunfilee on jotenkin unohtunut mun ostoslistalta, mutta seuraavalla kauppareissulla👌

    VastaaPoista
  2. Joo, se on kyllä hyvää. Tähän voisi ihan yhtä hyvin laittaa ulkofileetäkin, mutta sisäfilee kypsyy kivan nopeasti. Ja on aina pehmeää.

    VastaaPoista