sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Death by chocolate

Tämä kakku tuli jokunen vuosi sitten eteen joka tuutista. En tullut silloin kokeilleeksi. Kakkua kehuttiin ”parhaaksi suklaakakuksi ikinä” ja nyt kokeiltuani voin kyllä allekirjoittaa tuon. Oli todella suklaista, tuhtia ja ihanaa.


Pohja:
225 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
4 rkl ranskankermaa
Kuorrutus:
1 ½ dl kuohukermaa
250 g taloussuklaata
Koristeluun:
kulta- ja hopeakuulia

Sulata pohjan suklaa ja voi yhdessä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vaahtoon vaniljauute, keskenään sekoitetut kuivat aineet, voi-suklaaseos ja ranskankerma. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuumenna kuorrutuksen kerma höyryäväksi. Pilko sekaan suklaa ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on koostumukseltaan sopivaa.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Siirrä toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Levitä päälle 1/3 kuorrutuksesta ja nosta toinen kakkulevy kanneksi. Levitä loput kuorrutuksesta kakun pinnalle. Koristele esim. kulta- ja hopeakuulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti