Tämä oli maukasta sapuskaa. Mantelilastut taisivat kyllä olla ihan turhia, sillä muistin niiden olemassaolon vasta siinä vaiheessa kun olin melkein jo tyhjentänyt lautaseni ja huomasin sitten yhden yksinäisen lastun seikkailemassa lautasen pohjalla.
Ainekset:
300 g rigatoni-pastaa
150 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
1 keltainen paprika
1 oranssi paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
20 g mantelilastuja
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 ruukku persiljaa
50 g parmesaaniraastetta
Pinnalle:
50 g Emmental-raastetta
1 rkl korppujauhoja
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja.
Kuullota sienet, paprika, sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon pasta. Kaada seos laakeaan, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle mantelilastut.
Kuumenna maito höyryäväksi. Vispaa maitoon kananmunat, persilja ja parmesaani. Valuta seos tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja juustoraaste. Paista 175-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti