lauantai 6. tammikuuta 2024

Kinuskimutakakku

Kuvassa tämä näyttää kuivalta, mutta ei todellakaan sitä ole. Vuokani oli ehkä vähän turhan suuri (kaiketi 20 cm halkaisijaltaan). Onneksi kakkuni jäi silti pohjasta ihan mutaiseksi. Kakun kanssa syötiin vähän viinirypäleitä, ja ne sopivat kaveriksi tosi hyvin.


Ainekset:
100 g voita
2 ½ dl kinuskikermaa
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Keitä voita, kermaa ja fariinisokeria kattilassa silloin tällöin sekoittaen, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Anna jäähtyä hetki. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18-20 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia (tai 200-asteisessa air fryerissä 10 minuuttia, niin kuin minä tein). Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Tarjoile esim. viinirypäleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti