Vuoden ensimmäisenä sapuskana pasteijoita. Nimeltään jouluisia, mutta maultaan mielestäni eivät. Erinomaisia silti. Taikina oli tosi pehmeää ja ihanaa ja täyte mukavan mausteinen. Luumua olis saanut olla enemmänkin.
Taikina:
250 g voita huoneenlämpöisenä
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sinappia
1 lihaliemifondi
¾ dl kuivattuja luumuja
1 rkl granaattiomenasiirappia
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua basilikaa
suolaa
1 kananmuna
Voiteluun:
1 kananmuna
Sekoita kaikki taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Silppua täytteen luumut. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Purista ruskistamisen loppuvaiheessa sekaan valkosipulinkynnet. Lisää mausteet, tomaattipyree, sinappi, fondi, luumut ja granaattiomenasiirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua ilman kantta 10 minuuttia. Mausta yrteillä ja suolalla. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
Jaa taikina 14 osaan. Kauli osat pyöreiksi levyiksi. Jaa täyte ympyröiden keskelle. Taita ympyrät puolikuiksi ja painele reunat tiiviisti kiinni haarukalla. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti