torstai 11. tammikuuta 2024

Piparkakkutiramisu

Tähän upposi kätevästi piparitalon jämät. Muiden ainesten kanssa niistä jatkojalostui tosi herkullinen jälkkäri.


Pohja:
100 g savoiardikeksejä
140 g Pätkiksiä
100 g piparkakkuja
Täyte:
500 g mascarponea
2 dl kermaa
2 dl tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
1 tl vaniljasokeria
1 dl kostutuslientä
Kostutus:
3 dl vahvaa kahvia
1 dl Gallianoa

Sekoita kostutusliemen ainekset yhteen. Vatkaa täytteen valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vaahdoksi kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista kolmannessa kulhossa mascarpone. Vatkaa mascarponeen kostutusliemi. Kääntele kaikki vaahdot keskenään sekaisin.

Murenna piparit ja viipaloi pätkispalat. Levitä tarjoiluastian pohjalle savoiardikeksit. Lusikoi kekseille jäljelle jäänyt kostutusliemi. Ripottele päälle pätkispalat. Levitä pätkispalojen päälle mascarponetäyte ja pinnalle piparkakkumurut. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti