maanantai 1. tammikuuta 2024

Parsakaali-bufalamozzarellasalaatti

Tämän salaatin juju oli ehdottomasti kastike. Se oli ihan superhyvää, ja muut salaatin ainekset jäivät ihan sivuosaan. Kastiketta voisi sekoittaa ihan vaan vaikka vihreään salaattiin.


Ainekset:
400 g parsakaalia
250 g vihreitä viinirypäleitä
2 rapeaa pikkusalaattia
100 g pakasteherneitä
1 rkl seesaminsiemeniä
125 g bufalamozzarellaa
Hernekastike:
100 g pakasteherneitä
½ dl sitruunamehua
180 g ranskankermaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
½ tl suolaa

Sulata herneet. Mittaa kastikkeeseen tarkoitetut herneet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja ranskankerma ja soseuta tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan. Mausta hunajalla ja suolalla.

Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Puolita viinirypäleet. Viipaloi pikkusalaatit. Valuta juusto ja revi se paloiksi. Mausta parsakaali suolalla ja höyrytä palat pehmeiksi.

Yhdistä parsakaali, rypäleet ja salaatti tarjoiluastiassa. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta. Ripottele pinnalle siemenet ja juusto. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti