sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Kassleria karviaishillolla

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty mustaherukkahyytelöä. Ajattelin korvata sen karviaishillolla, ettei tarttis ostaa koko hyytelöpurkkia tätä varten. Ensimaistamalta ajattelin, että nyt meni metsään. Mutta tulin kumminkin lopulta toisiin ajatuksiin. Karviaishillo ja inkivääri sopivat hyvin yhteen possun kanssa.


Ainekset:
450 g porsaan kassleria
suolaa
jauhettua inkivääriä
50 g karviaishilloa

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita yhteen suola ja inkivääri. Hiero seos lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.

Levitä mustaviinimarjahyytelö lihan päälle. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 minuuttia. Valele lihaa paistovuokaan valuneella kastikkeella paistamisen aikana. Revi liha säikeiksi ja sekoita se liemeen. Tarjoile esim. kasvis-makaronilaatikon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti