Kyllä minä nuo tomaatit työnsin syvälle taikinan sisään, mutta olis pitänyt työntää vielä syvemmälle. Ne ihan vaan pomppasivat pihalle. En vielä maistanut, vaan laitan nämä suoraan parvekkeen kautta pakastimeen. Mutta eihän nämä nyt ainakaan huonoja voi olla.
Taikina:
5 ½ dl durum-jauhoja
½ rkl suolaa
4 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
¾ dl oliiviöljyä
½ dl valkoviiniä
Pinnalle:
suihkutettavaa oliiviöljyä
sormisuolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
7 miniluumutomaattia
Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy ja valkoviini vähitellen alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.
Puolita pinnalle tarkoitetut tomaatit. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin. Suihkuta muffinssit kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia. Paina syvälle jokaisen muffinssin keskelle tomaatinpuolikas. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Rosmariini ja tomaatti ovat takuuvarma makupari 👌
VastaaPoistaNo varmasti ovat hyviä, ite vähän leivon yleensä mitään, mutta tykkään uutta kokeilla, tuo ohje on sellainen että en ole törmännyt.
VastaaPoistaKyllä, ja kunnon vehnätaikina alla. Ei voi olla kuin hyvää. Mutta en vieläkään kerennyt maistamaan.
VastaaPoista