Taikina oli tosi pehmeää, takertuvaa ja vaivalloista. Mutta lopputulos oli kaiken vaivan arvoinen; ihanan kuohkeita ja maistuvia sämpylöitä. En oikein tiedä olisko noita pitänyt pitää uunissa kauemmin, jotta olisivat saaneet vähän enemmän väriä. Ehkä ei, sämpylät olisivat saattaneet kuivahtaa siinä samalla.
Ainekset:
3 ¾ dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ rkl hunajaa
325 g perunamuusia
1 dl ohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
40 g voita sulatettuna
Voiteluun:
vettä
Pinnalle:
1 rkl seesaminsiemeniä
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää perunamuusi. Alusta taikinaan ensin ohrajauhot, sitten vehnäjauhot ja lopuksi hiivaleipävehnäjauhot vähitellen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin verran.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Paista 225-asteisessa uunissa 13 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti