maanantai 1. tammikuuta 2024

Eton mess kaneliomenoilla

Tästä oli tosi vaikeaa saada minkäänlaista kuvaa (mun kuvat nyt noin muutenkin ovat useimmiten ihan ala-arvoisia). Marenkia tuli pinnalle tosi paksun näköinen kerros, mutta hyvin se upposi muihin aineksiin. Lopputulos oli herkullinen, vaikka ihan ”oikeaan” eton messiin kai kuuluukin tuoreita marjoja eikä kaneliomenoita. Tämä oli kumminkin hyvä talviversio.


Ainekset:
500 g omenoita
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
100 g marenkia

Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kuutioihin kaneli. Levitä kuutiot leivinpaperoituun uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Murustele marengit.

Lusikoi omenakuutiot, kermavaahto ja marenkimurut kerroksittain tarjoilukulhoon. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti