perjantai 5. tammikuuta 2024

Pähkinäiset haukipihvit

Viime kesän viimeiset hauet upposivat näihin pihveihin. Pähkinöitä en näissä varsinaisesti maistanut, mutta ehkä ne kumminkin tekivät oman osuutensa. Vahvimpana mausteena tuntui sitruuna. Olivat tosi hyviä. Lisukkeeksi kaivelin pakastimesta joulun lanttulaatikkoa, joka kaikessa makeudessaan sopi erinomaisesti näiden kaveriksi.


Ainekset:
550 g haukifileetä
½ tl kuivattua tilliä
½ tl kuivattua rakuunaa
50 g hasselpähkinärouhetta
1 purjon valkoinen osa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
½ tl muskottipähkinää

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Soseuta hauki, yrtit ja pähkinät tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää purjo, kananmunat, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, korppujauhot, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Sekoita käsin, kunnes taikina on hiukan venyvää ja kiinteän oloista.

Muotoile taikina pihveiksi. Kypsennä pihvejä 200-asteisessa air fryerissä 7 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa ja jatka kypsentämistä 7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti