Ensimmäinen reaktioni tämän reseptin nähdessäni oli ihan silkka epäusko. Eihän tilliä voi laittaa makeaan leivonnaiseen. Sitten kuitenkin taas päätin rohkaistua ja kokeilla, ja ihmeekseni tilli sopi tähän tosi hyvin. Sitä on juuri niin paljon että se maistuu pikkuisen, mutta niin vähän että ihan suoraan ei pysty sanomaan mikä se erikoinen makuvivahde oikein on. Tosi hyvää!
Taikina:
175 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
7 g kuivahiivaa
2 ½ dl lämmintä vettä
75 g maustamatonta jogurttia
½ g sahramia
Paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä
Pistaasipähkinä-tillisokeri:
70 g pistaasipähkinöitä (kuorittuna)
iso kourallinen tilliä
150 g sokeria
Sekoita yhteen taikinan jauhot, suola, kuivahiiva ja sahrami. Kaada päälle vesi ja jogurtti ja sekoita paksuksi taikinaksi. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä.
Silppua tilli. Jauha pistaasit ja tilli hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Lisää sokeri.
Siirrä taikina puhtaaseen ketsuppipulloon tms. Pursota taikinasta tippaleipämäisiä leivonnaisia 180-asteiseen öljyyn. Paista kauniin värisiksi ja nosta talouspaperille valumaan. Ripottele päälle runsaasti pistaasi-tillisokeria ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti