maanantai 10. kesäkuuta 2024

Kvinoa-karpalosalaatti

Tämä oli ehkä hiukan jouluinen yhdistelmä, mutta oikein maukas myöskin näin kesällä. Kai tämä olisi kuulunut syödä kylmänä, mutta lämmitin kumminkin.


Ainekset:
2 dl kvinoaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 rkl oliiviöljyä
1 appelsiini
2 tl appelsiininkuoriraastetta
1 ruukku lehtipersiljaa
½ tl mustapippuria

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia). Kumoa kvinoa kulhoon. Sekoita joukkoon karpalot ja öljy.

Raasta appelsiinin kuori. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Silppua lehtipersilja.

Lisää kvinoan joukkoon appelsiiniviipaleet, appelsiininkuoriraaste, lehtipersilja ja mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti