lauantai 8. kesäkuuta 2024

Mausteiset perunalohkot hapankermalla ja ruohosipulilla & tomaattichilidippi

Nämä perunat eivät meinanneet kypsyä millään. Ohjeen mukaisen 30 minuutin sijaan ne olivat uunissa lähes tunnin, ja nostin paistolämpötilaakin 225 asteeseen. Hyviä olivat kumminkin. Ja kastikkeet kanssa. Erityisesti tykkäsin tuosta ruohosipulikastikkeesta.


Ainekset:
1 dl appelsiinimehua
½ dl sitruunamehua
3 rkl sinappia
1 tl suolaa
½ tl chilirouhetta
1 rkl oliiviöljyä
900 g perunoita
Hapankerma-ruohosipulidippi:
1 ruukku ruohosipulia
180 g ranskankermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Tomaatti-chilidippi:
2 kesäsipulia varsineen
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja mausteliemessä
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
½ tl chilirouhetta
2 tomaattia

Pese perunat huolellisesti ja lohko ne. Sekoita lohkoihin öljy. Levitä lohkot uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Sekoita yhteen sitrusmehut, sinappi, suola ja chilirouhe. Lisää seos perunoiden joukkoon. Jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sekoita paistamisen puolivälissä.

Silppua ruohosipulidipin ruohosipuli. Sekoita ainekset yhteen.

Poista tomaattidipin chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Kuutioi tomaatit. Silppua kevätsipulit. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja öljy ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Sekoita kaikki dipin ainekset yhteen.

Tarjoile perunat dippikastikkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti