torstai 27. kesäkuuta 2024

Italialainen mureke

Eihän tämä kovin kummoiselta näytä, mutta maku on erinomainen. Juustokerros päällä ihan mahtava.


Mureke:
800 g broilerin jauhelihaa
280 g mausteista tuoremakkaraa (HK Berliinin Dieter)
200 g suippopaprikaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 dl parmesaaniraastetta
100 g paseerattua tomaattia
4 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
Pinnalle:
400 g paseerattua tomaattia
250/125 g mozzarellaa
1 dl parmesaaniraastetta

Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kulhoon. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Purista makkaramassa kuoristaan.

Sekoita yhteen kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile taikinasta pitkulainen murekelimppu leivinpaperoituun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Levitä pinnalle tarkoitettu paseerattu tomaatti murekkeen päälle. Jatka paistamista 15 minuuttia.

Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. Ripottele murekkeen päälle parmesaaniraaste ja mozzarella. Gratinoi 200-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile esim. keitetyn kvinoan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti